Monday, April 19, 2010

Общото между жената и мусаката

Човек като се научи да готви, започва да разбира готвенето.
А то си е лесно и просто нещо - избираш си какво долу горе искаш, разбираш теоретично как се прави, пробваш да го направиш и бам ->  долу горе се получава нещо - ако не е това което си си представял, надеждата за по успешен следващ път винаги е актуална.

Също толкова просто е и в любовта - избираш си какво долу горе искаш, разбираш теоретично как да го постигнеш, пробваш да го направиш и бам -> долу горе се получава нещо - ако не е това което си си представял, надеждаа за по успеше следващ път винаги е актуална.

Определено онагледяването на готвенето и любовта се изразяват в хубава мусака и хубава жена и тъй като света е голям и жени и мусаки ни дебнат от всякъде, нека пробваме да разберем поне едно от двете.

Например мусаката / предполагам, че ако избера другото ще осъзная, че света е малък и спасени няма никъде / :P

Та ...  каква е магията на мусаката:
- преди да можеш да правиш мусака си мислиш, че тя е най якото нещо и че можеш да я ядеш винаги без да ти омръзне, научаваш се да я готвиш и разбираш че не е така;
- по важен е вкуса, а не вида;
- с хубава на вид мусака можеш да се снимаш и да се тегнеш във facebook (ето пример), но ако искаш да я ядеш - определено трябва вкус;
- само добър вкус не стига - все пак трябва да се вижда че е мусака, а не картофена яхния
- правилните и умерени подправки дават истински вкус на мусаката

В заключение на този кулинарен пост ще напиша, че хубавата мусака си е хубаво нещо и с правилите подправки и внимателно готвене и правене, човек може да яде винаги вкусна мусака ;)


PS:    Каква е магията на жената ли ?

   вземеме горната теория и в нея подменяме няколко думи по следния начин:
   'мусака' с 'жена' ,
   'правиш' според зависи с някоя от  'свалиш', 'ходиш', 'обичаш', 'спиш ',
   'готвиш' с 'имаш'
   'ядеш' според зависи с някоя от  'правиш сеkс', 'обичаш'
   'подправки' според зависи с някоя от 'разбиране', 'компросмиси', 'изслушване'

No comments:

Post a Comment